Strugurii roşii şi vinul, duşmanii depresiei

2 jpg jpeg

Susan K. Wood, autoarea studiului, susţine că cercetarea este extrem de relevantă pentru societatea actuală, deoarece investighează potenţiale tratamente pentru persoanele susceptibile de depresie, precum şi tulburările care au ca principală cauză stresul cotidian.

Pornind de la această concluzie, cercetătorii americani şi europeni au constatat că resveratrolul este o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi.

Resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer.

Un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18 săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

Resveratrolul se poate administra şi sub formă de capsule.