Stilul modern de viaţă ne îmbolnăveşte mai devreme de demenţă

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au observat că din ce în ce mai multe persoane prezintă simptomele declinului cognitiv şi sunt de părere că multe dintre aspectele vieţii moderne, precum tehnologia, aditivii alimentari sau aerul poluat, sunt cele care duc la dezvoltarea acestei afecţiuni.

În cadrul studiului, realizat la Universitatea ,,Bournemouth” din Marea Britanie, oamenii de ştiinţă au observat că a crescut numărul deceselor cauzate de afecţiunile neurologice în cele 16 ţări în care a avut loc cercetarea.

,,Deşi în mod normal aceste afecţiuni apar la vârste mai înaintate, în ultimii ani declinul cognitiv a început să apară la vârste mai mici. În mod clar boala este influenţată de schimbările de mediu şi cele ce ţin de viaţa socială. Toate schimbările din ultimii 30 de ani - dispozitivele electronice, un nivel mai ridicat de radiaţii ionizante, calculatoarele, cuptoarele cu microunde, televizoarele şi telefoania mobilă – au o influenţă în dezvoltarea demenţei”, a precizat Colin Pritchard, autorul studiului şi profesor la Universitatea Bournemouth.