Ştiai că şi bărbaţii trec prin perioade similare cu cele menstruale?

1 2 jpg jpeg

Mai precis, specialiştii sunt de părere că şi reprezentanţii de sex masculin resimt simptome asemănătoare celor din perioada menstruală: crampe abdominale, stări de iritabilitate, de oboseală, pofte alimentare, dar şi stări de tristeţe.

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au analizat comportamentul a 2.412 de persoane (femei şi bărbaţi), care au fost în ultimele 12 ani de dinainte de cercetare implicate într-o relaţie.

După ce participanţii au răspuns la mai multe întrebări legate de obiceiurile lor zilnice, de starea de spirit şi de problemele de comunicare cu cei din jur, cercetătorii au ajuns la concluzia că 26 % dintre voluntarii de sex masculin aveau cel puţin o dată pe lună simptome asemănătoare celor pe care le resimt femeile în perioada menstruală.

Specialiştii de la Universitatea Derby din Marea Britanie au precizat că cele mai întâlnite simptome în cazul bărbaţilor sunt: starea de iritabilitate (la 56% dintre ei), oboseală (51%), pofte alimentare (47%), senzaţia continuă de foame (43%), starea de tristeţe (43%) şi balonare (41%).

„Este cunoscut faptul că atât femeile, cât şi bărbaţii sunt influenţaţi de nivelul hormonilor. Spre deosebire de femei, reprezentanţii sexului masculin au anumite cicluri hormonale, etapă în care ei resimt o parte dintre simptomele specifice perioadei menstruale“, a afirmat doctorul Jed Diamond, autor al volumului „Irritable Male Syndrome“.