Stările de furie de la locul de muncă pot creşte productivitatea

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că stările de nervozitate moderate de la locul de muncă ajută de fapt la creşterea productivităţii.

După ce au analizat comportamentul mai multor participanţi la studiu şi producivitatea lor din timpul orele de muncă, specialiştii au ajuns la concluzia că atunci când ne suprimăm furia şi starea de nervozitate, ajungem să nu mai dăm la fel de mult randament, inclusiv când vine vorba de programul de la locul de muncă.

Mai mult, cercetătorii sunt de părere că anumite tipuri de furie fac chiar bine persoanei, printre care cea moderată, cunoscută şi sub numele de furie morală.

Aceasta presupune stări uşoare de negativitate, de agresiune, dar şi de intimidare şi de ostilitate.

„În unele situaţii, starea de furie morală se manifestă prin dorinţa puternică de a lua apărarea celor din jur, chiar dacă această acţiune poate duce la apariţia conflictelor cu cei din jur. Deşi obişnuim să ne reprimăm stările, rezultatele acestei cercetări au arătat că cele de furie moderată nu numai că ne ajută psihic, ci pot să îmbunătăţească productivitatea la locul de muncă“, a precizat Dirk Lindebaum, profesor în cadrul Şcolii de Management a Universităţii din Liverpool, Marea Britanie.