St─ârile de furie de la locul de munc─â pot cre┼čte productivitatea

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celor mai recente studii ├«n domeniu au ar─âtat c─â st─ârile de nervozitate moderate de la locul de munc─â ajut─â de fapt la cre┼čterea productivit─â┼úii.

Dup─â ce au analizat comportamentul mai multor participan┼úi la studiu ┼či producivitatea lor din timpul orele de munc─â, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â atunci c├ónd ne suprim─âm furia ┼či starea de nervozitate, ajungem s─â nu mai d─âm la fel de mult randament, inclusiv c├ónd vine vorba de programul de la locul de munc─â.

Mai mult, cercet─âtorii sunt de p─ârere c─â anumite tipuri de furie fac chiar bine persoanei, printre care cea moderat─â, cunoscut─â ┼či sub numele de furie moral─â.

Aceasta presupune st─âri u┼čoare de negativitate, de agresiune, dar ┼či de intimidare ┼či de ostilitate.

ÔÇ×├Än unele situa┼úii, starea de furie moral─â se manifest─â prin dorin┼úa puternic─â de a lua ap─ârarea celor din jur, chiar dac─â aceast─â ac┼úiune poate duce la apari┼úia conflictelor cu cei din jur. De┼či obi┼čnuim s─â ne reprim─âm st─ârile, rezultatele acestei cercet─âri au ar─âtat c─â cele de furie moderat─â nu numai c─â ne ajut─â psihic, ci pot s─â ├«mbun─ât─â┼úeasc─â productivitatea la locul de munc─âÔÇť, a precizat Dirk Lindebaum, profesor ├«n cadrul ┼×colii de Management a Universit─â┼úii din Liverpool, Marea Britanie.