Stai mult timp pe scaun? Iată ce rişti!

Cum ne putem îmbunătăţi postura? jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu au arătat că lipsa de activitate fizică şi statul jos pentru mai mult timp cresc riscul de apariţie a acestor tipuri de cancer cu 10%.

Pentru a vedea care este legătura dintre sedentarism şi cancer, specialiştii de la Societatea Americană de Oncologie au analizat în perioada 1992-2009 starea de sănătate şi obiceiurile zilnice în cazul a 146.000 de persoane, dintre care 69.260 de bărbaţi şi 77.462 de femei.

Pe tot parcursul cercetării, 18.555 de bărbaţi şi 12.236 de femei au fost diagnosticaţi cu cancer. În urma analizelor, specialiştii au observat că participantele care au fost diagnosticate cu cancer obişnuiau să stea mai mult timp jos, spre deosebire de celelalte.

De asemenea, cercetătorii susţin că riscul de apariţie a bolii este mai ridicat doar în cazul femeilor, nu şi al bărbaţilor.

,,Femeile care petrec mai mult timp stând pe scaun, pe canapea, sunt mai predispuse cancerului de sân, a celui ovarian, dar şi tumorilor maligne ce pot apărea la nivelul măduvei spinării. Important este ca persoana să încerce să se ridice măcar câte 5-10 minute la fiecare oră“, a precizat Daniela Schmid, profesor la Universitatea Regensburg din Germania.