Stai mult pe internet? Poţi avea probleme cu memoria

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea dacă oamenilor le este mai uşor să obţină informaţii prin intermediul calculatorului, Betsy Sparrow, asistent universitar din Columbia (SUA), Daniel M. Wegner de la Harvard şi Jenny Liu de la Universitatea din Wisconsin –Madison (SUA) au efectuat mai multe experimente pentru a testa memoria.

După ce voluntarii au luat parte la un concurs de cultură generală, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenilor le este mai uşor să nu reţină informaţii pe care le pot afla oricând prin intermediul calculatorului.

,,Participanţilor le vine greu să facă efortul de a reţine diverse informaţii. Decât să le reţină, mai bine le găsesc oricând pe internet”, au precizat autorii studiului.

Cel de-al doilea experiment realizat de cercetători a vrut să determine dacă accesibilitatea la calculator poate să afecteze ceea ce ne amintim. Folosind aceeaşi metodă, participanţii şi-au amintit anumite informaţii tot prin intermediul calculatorului.

Aceştia ştiau mai exact şi locul unde salvaseră informaţia pe calculator. ,,Efectele internetului asupra memoriei încă nu sunt în totalitate descoperite”, a mai adăugat Betsy Sparrow.