Stai mult la birou? Ai un risc mai mare de a face cancer!

2 jpg jpeg

Aproape 49.000 de cazuri de cancer de sân şi 43.000 de cancere de colon ar putea fi provocate de lipsa activităţii fizice, a declarat Christine Friedenreich, epidemiolog canadian. Dintre toate tipurile de cancer, acestea două sunt cel mai mult influenţate de sedentarism, a spus cercetătoarea în cadrul conferinţei Institutului American de Cercetare a Cancerului.

„Cu cât stai mai mult pe scaun, cu atât ai un risc mai mare de a face cancer”, a declarat Neville Owen, epidemiolog australian.

De asemenea, specialiştii spun că multe tipuri de cancer ar putea fi prevenite prin practicarea regulată a exerciţiilor fizice: cel pulmonar, de prostată, endometrial şi ovarian.

Cercetătorii le recomandă persoanelor care stau mult pe scaun să facă pauze scurte, de câteva minute, lucru care reduce nivelul moleculelor asociate riscului de a face cancer.

Un program de cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi poate reduce riscul apariţiei cancerului. De asemenea, celor care stau la birou, specialiştii le recomandă următoarele: să îşi ia o scurtă pauză la fiecare oră, în loc să trimită e-mail unui coleg să îl invite la o scurtă plimbare pentru a-i comunica ceea ce vroia să îi scrie şi să se plimbe în timp ce vorbesc la telefonul mobil.