Sprijin pentru persoanele seropozitive

1 2 jpg jpeg

Prin intermediul serviciul SMS+, pacienţii pot primi până la două sms-uri pe zi prin care li se reaminteşte momentul în care trebuie să-şi administreze tratamentul (conform calendarului de tratament stabilit de medic).

Ei pot beneficia de serviciu completând doar un formular care îl găsesc pe site-ul www.viatacuhiv.ro. Prin completarea lui, pacienţii aleg orele la care doresc să primească mesajele, dar şi textul personalizat al lor.

,,Se întâmplă frecvent ca persoanele seropozitive să obosească după o perioadă mai lungă de tratament. Mai ales dacă se simt şi mai bine, ei renunţă la medicamente, însă acest lucru poate afecta şi mai mult starea de sănătate. Prin intermediul serviciului SMS+ li se reaminteşte cât de important este acest tratament”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului de Boli Infecţioase ,,Matei Balş” din Bucureşti.

Cel de-al doilea serviciu, care face parte din programul ,,Viaţa cu HIV”, este Helpline+. Pacienţii seropozitivi pot suna gratuit la numărul de telefon 0800 800 141 sau pot trimite e-mail la adresa unopa@unopa.ro pentru a solicita sprijinul medicilor şi a consilierilor UNOPA.

,,Orice persoană care se confruntă cu o problemă sau are întrebări la care nu găseşte răspuns poate apela la acest serviciu de Helpline. El este conceput ca un program de comunicare mai rapidă între pacienţi şi medici”, a precizat Iulian Petre, director executiv UNOPA.

În prezent, dintre cele 11.189 de persoane seropozitive din România doar 7.000 beneficiază de tratament.