Sprijin pentru persoanele care au probleme cu alcoolul

1 2 jpg jpeg

Călătoria Caravanei, care are misiunea de promova consumul responsabil de alcool în rândul publicului larg, oferind sprijin profesional celor care au nevoie, va începe în Bucureşti, Craiova si Iaşi, continuând şi la Braşov.

Timp de 4 săptămâni, Caravana Alcohelp va ajunge în peste 20 de oraşe şi sate din România, precum şi pe litoral. În Bucureşti, Caravana va fi prezentă pe 20 iunie, între orele 12.00 şi 19.00, în parcul Herăstrău, pe aleea principală de la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, în timp ce la Iaşi va fi situată în faţa Facultăţii de Medicină şi Farmacie ,,Gr.T. Popa”, de pe Bulevardul Independentei. La Craiova, Caravana poate fi găsită în Piaţa Mihai Viteazul.

Caravana va fi prezentă timp de o zi în fiecare comunitate. Vizitatorii îşi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT (prin care sunt detectaţi subiecţii care au sau care sunt la risc de a avea o problem medicală) al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vor putea primi informaţii documentate cu privire la consumul responsabil şi efectele consumului abuziv de alcool, şi vor putea beneficia de consiliere.

Intervenţiile specializate disponibile în Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologică, dar şi asupra investigaţiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, fie găsirea metodelor alternative de tratament, cum ar fi terapia prin artă.

Intervenţiile din timpul Caravanei vor fi gratuite şi confidenţiale şi se vor concentra pe nevoile de sănătate publică ale comunităţilor vizitate.

„Caravana Alcohelp ne ajută să ajungem la cei care au nevoie de ajutorul nostru, să-i cunoaştem personal. Specialiştii ALIAT vor informa oamenii cu privire la consecinţele negative ale consumului abuziv de alcool şi le vor arăta soluţiile disponibile pentru a le putea gestiona”, spune Eugen Hriscu, director ştiinţific al centrului ALIAT.

Mai multe informaţii despre Caravană, dar şi proiectul Alcolhelp se pot afla afla pe site-ul www.alcohelp.ro.