Sprijin pentru persoanele afectate de pierderea cuiva drag

1 2 jpg jpeg

În cadrul centrului, persoanele interesate pot beneficia gratuit de informare, terapie şi socializare după un deces în familie. Persoanele afectate pot găsi aici resurse pentru a-şi recăpăta echilibrul personal şi familial.

Serviciile centrului includ: psihoterapie, consiliere juridică, financiară, profesională, asigurate de specialişti şi voluntari, dar şi de o comunitate de 300 de oameni care se confruntă cu dificultăţi similare.

În cadrul centrului ,,Există viaţă după doliu” (strada Ioan Bianu, nr 52, sector 1, Bucureşti – lângă Gara Basarab), persoanele pot participa la sesiuni de psihoterapie individuală, dar şi de grup (în funcţie de programele terapeutice adaptate: ,,Dor de copilul meu”/ ,,Dor de soţul, soţia mea”/ ,,Dor de mama, tată, fratele meu”).

Anual, peste 800 de văduve şi văduvi tineri (25-65 ani), peste 500 de copii şi adolescenţi şi peste 300 de părinţi din Bucureşti trebuie să înveţe cum să meargă mai departe după o pierdere devastatoare. Mersul la psiholog este încă ,,tabu” sau prea costisitor, iar riscul de autoizolare şi îmbolnăvire este foarte ridicat, precum şi cel de depresie ori suicid.

Mai multe informaţii despre programele centrului se pot găsi pe www.existaviatadupadoliu.ro.