Sprijin pentru pacienţii nevoiaşi

1 2 jpg jpeg

Fundatia beneficiază de o reţea de parteneri de renume mondial în domeniul medical, care include peste 20 de medici şi asistenţi medicali din cinci ţări: Franţa, Suedia, Irlanda, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

Prin intermendiul Fundaţiei Polisano, cazurile medicale cu situaţii sociale dificile beneficiază de sprijin financiar pentru intervenţiile chirugicale atât parţial, cât şi total, în funcţie de specificitatea fiecărui caz şi de fondurile disponibile.

Acordul de finanţare este oferit de către comisia de validare a dosarelor fundaţiei, iar operaţiile pot fi realizate de către medicii parteneri de renume mondial. „Misiunea fundaţiei este de a promova spiritul de solidaritate şi intrajutorare umană prin sprijinirea celor care au nevoie de noi. Crearea unei astfel de fundaţii, care să faciliteze accesul la îngrijiri medicale de calitate a fost dorinţa regretatului medic Ilie Vonica, fondatorul Grupului Polisano, iar faptul că fundaţia poartă acest nume este modul nostru de a-i aduce un omagiu şi de a-i recunoaşte simţul personal de ajutorare a oamenilor, aşa cum l-au cunoscut sibienii”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.

Fundaţia are în lucru primele cazuri grave de malformaţii ale inimii. Unul dintre acestea este cazul unei fetiţe de 15 ani, din Brăila, diagnosticată de la vârsta de doar 6 luni cu insuficienţă pulmonară.

Fetiţa este unul dintre cei trei copii ai familiei, toţi diagnosticaţi cu malformaţii cardiace, dintre care unul a decedat din cauza acestei probleme de sănătate.

În prezent, fetiţa are nevoie de implantarea unei valve noi, cu o funcţionare corectă şi va fi realizată de către echipa mediului Petru Liuba din Lund, Suedia. Costul operaţiei este de aproximativ 20.000 de euro, iar suma va fi acoperită în procent de 95% de către fundaţie şi partenerii săi.