Sprijin pentru cuplurile infertile

1 2 jpg jpeg

Proiectul, realizat în cadrul clinicii Columna Medical Center, atrage atenţia asupra problemelor de fertilitate, tot mai des întâlnite. Într-o Europă în care rata fertilităţii este sub rata de înlocuire a populaţiei, România a înregistrat anul trecut un record negativ al natalităţii, situaţie în care comunicarea eficientă a specialiştilor devine o prioritate.

„În spatele statisticilor îngrijorătoare privind natalitatea şi numărul de persoane care se confruntă cu problema infertilităţii, există sute de poveşti fericite ale unor cupluri care şi-au văzut visul împlinit cu ajutorul specialiştilor Academiei de FIV. Acest proiect are menirea de a găsi soluţii şi de a transforma părinţi care se confruntă cu probleme de infertilitate în familii fericite, dar şi de a educa publicul astfel încât sănătatea reproductivă să devină o preocupare, un aspect al vieţii care nu trebuie neglijat, ci tratat cu grijă şi atenţie. Vă invităm să păşiţi alături de noi în Academia de FIV, locul în care întrebările se transformă în răspunsuri, problemele în soluţii şi visele în realitate”, a explicat în cadrul conferinţei de presă Nicoleta Zamfir, directorul general Columna Medical Center.

În cadrul clinicii, reuşita unei proceduri de fertilizare in vitro se datorează experienţei şi priceperii echipei medicale, iar Academia de FIV a reunit 12 specialişti, printre care 3 din 5 embriologi seniori din România.

De aceea, se bucură de o rată de succes de 43,8%, în condiţiile în care rata de succes a procedurilor de reproducere umană asistată se situează la nivel european la aproximativ 33,8%. Pentru reuşita acestora, Academia susţine o abordare pluridisciplinară personalizată, oferind acces la specialişti din diverse domenii, precum psihologi, endocrinologi sau nutriţionişti, cu accent pe un stil de viaţă sănătos.

„În domeniul reproducerii umane asistate, legătura cu pacientul este una extrem de strânsă. El vede în tine mai mult decât un medic, un halat alb gata sa îi pună un diagnostic. Vede un om în faţa căruia îşi deschide sufletul şi căruia îi spune acele probleme pe care de cele mai multe ori nu are curajul să le împărtăşească nici celor mai apropiaţi prieteni. De-a lungul experienţei mele am învăţat că drumul către vise împlinite este posibil doar atunci când eşti alături de pacienţii tăi şi în momente de deznădejde, dar şi în momente de fericire, atunci când bucuria lor devine şi bucuria ta şi atunci când copilul pe care îl ţin în braţe a fost conceput şi cu părţi din sufletul şi dedicarea ta”, a povestit dr. Diana Cocei, medic primar obstetrica-ginecologie, embriolog senior.

Un alt avantaj oferit cuplurilor care se confruntă cu această problemă este şi cel al încărcării gratuite a dosarului medical pe pagina online a clinicii (www. http://cmed.ro/), etapă în urma căreia aceştia pot primi răspunsuri în 48 de ore de la specialiştii Columna Medical Center.