Sparanghelul, posibilă armă împotriva diabetului

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au observat că această legumă ajută la menţinerea în valorii normale a nivelului de zahăr din sânge, dar stimulează şi producţia de insulină a organismului.

În cadrul studiului, realizat pe cobai, cercetătorii i-au injectat pe aceştia cu anumite substanţe chimice care au indus o stare de diabet zaharat.

Ulterior, specialiştii au dat primului grup de cobai extract de sparaghel, în timp ce la al doilea grup au administrat un preparat antidiabetic, numit glibenclamidă.

După ce cele două preparate au fost administrate timp de 28 de zile, cercetătorii au observat că extractul de sparanghel a îmbunătăţit semnificativ producţia de insulină în cazul cobailor.

La nivel mondial, peste 346 de milioane de persoane suferă de diabet. Îngrijorător este şi faptul că boala poate apărea fără simptome, de aceea majoritatea persoanelor ignoră simpla senzaţie de oboseală, de sere continuă sau rănile care se vindecă mai greu decât de obicei.

Lăsată netratată boală poate duce la apariţia altor complicaţii, precum problemele cardiace, pierderea vederii sau chiar amputare.