Somniferele pot creşte riscul de deces

1 2 jpg jpeg

În cadrul studiului, realizat pe cobai, oamenii de ştiinţă au analizat modul în care enzima cerebrală kinaza calciu acţionează asupra somnului. Unele medicamente pot opri din proces această enzimă, astfel încât omul să scape de problemele legate de somn.

,,Somnul este absolut necesar pentru ca procesele biologice şi cele comportamentale să funcţioneze perfect. Din păcate, actualele tratamente pentru persoanele care au probleme cu somnul nu numai că nu dau rezultatele dorite, însă au şi reacţii adverse”, a afirmat Subimal Datta, cercetător la Universitatea din Boston, SUA.

Deşi lipsa somnului este strict legată de apariţia unor probleme de sănătate (ale inimii, diabetul sau problemele cu memoria), specialiştii în domeniu susţin că trebuie acordată mai multă atenţie somniferelor şi a modului în care acestea pot acţiona.

Pe lângă efectul de dependenţă, somniferele mai pot cauza şi ameţeli, confuzie sau dureri de cap. Cel mai indicat este ca aceste pastile să fie recomandate de către medic, pentru a evita pe cât posbil apariţia unor efecte adverse sau chiar complicaţii.