Soluţia care previne apariţia demenţei la vârstnici

1 2 jpg jpeg

Studiul, publicat în Jurnalul Medical Britanic de Medicină Sportivă, a analizat starea de sănătate a 3.500 de persoane de vârsta pensionării.

Dintre participanţi, cei care obişnuiau să facă puţină mişcare aveau de trei ori mai multe şanse să nu sufere de probleme de sănătate grave, spre deosebire de cei care erau mai sedentari.

Specialiştii au afirmat că activitatea fizică îi ajută pe vârstnici să prevină problemele cardiace, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, Alzheimerul, dar şi depresia.

În schimb, cei care nu fac mişcare pot avea dificultăţi şi mai mari odată cu înaintarea în vârstă când vine vorba de lucruri simple, cum este îmbrăcatul.

,,Beneficiile faptul că rămâi activ se resimt chiar mai bine odată cu trecerea anilor. Chiar şi 10 minute de mişcare uşoară contează foarte mult la vârsta a treia. Şi nu se pune problema de alergat sau de mers la sală, ci de activităţi simple cum este mersul pe jos, grădinăritul”, a precizat Mark Hamer, medic la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie.