Soluţia care poate întârzia evoluţia afecţiunii HIV

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că suplimentele ajută la întărirea sistemului imunitar, ceea ce ameliorează simptomele bolii, chiar dacă persoana nu a început schema de tratamanet antiretroviral.

Pentru studiu, publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, cercetătorii i-au împărţit pe cei 900 de participanţi care sufereau de HIV în mai multe grupe.

O parte dintre ei au primit medicamente placebo, alţii multivitamine (B, C şi E), în timp ce participanţii din cel de-al treilea grup au luat suplimentele cu mai multe vitamine, dar şi seleniu.

Dintre tratamente, cel care conţinea multivitamine şi seleniu a fost singura schema care a ameliorat efectele bolii. În plus, participanţii care au continuat schema de tratament s-au simţit bine pe o perioadă mai lungă de timp.

,,Este foarte bine că am reuşit să descoperim şi alte strategii care pot întârzia evoluţia afecţiunii HIV. Nu orice persoana care suferă de această boală este dispusă să înceapă imediat schema de tratament antiretroviral, de aceea sunt binevenite soluţiile medicamentoase care pot amâna apariţia simptomelor specifice”, a afirmat Jared Baeten, profesor asociat la Universitatea ,,Washington” din Seattle.