Soluţia care poate întârzia evoluţia afecţiunii HIV

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â suplimentele ajut─â la ├«nt─ârirea sistemului imunitar, ceea ce amelioreaz─â simptomele bolii, chiar dac─â persoana nu a ├«nceput schema de tratamanet antiretroviral.

Pentru studiu, publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, cercetătorii i-au împărţit pe cei 900 de participanţi care sufereau de HIV în mai multe grupe.

O parte dintre ei au primit medicamente placebo, al┼úii multivitamine (B, C ┼či E), ├«n timp ce participan┼úii din cel de-al treilea grup au luat suplimentele cu mai multe vitamine, dar ┼či seleniu.

Dintre tratamente, cel care con┼úinea multivitamine ┼či seleniu a fost singura schema care a ameliorat efectele bolii. ├Än plus, participan┼úii care au continuat schema de tratament s-au sim┼úit bine pe o perioad─â mai lung─â de timp.

,,Este foarte bine c─â am reu┼čit s─â descoperim ┼či alte strategii care pot ├«nt├órzia evolu┼úia afec┼úiunii HIV. Nu orice persoana care sufer─â de aceast─â boal─â este dispus─â s─â ├«nceap─â imediat schema de tratament antiretroviral, de aceea sunt binevenite solu┼úiile medicamentoase care pot am├óna apari┼úia simptomelor specificeÔÇŁ, a afirmat Jared Baeten, profesor asociat la Universitatea ,,WashingtonÔÇŁ din Seattle.