Smochinele - proprietăţi terapeutice

1 2 jpg jpeg

Beneficiile aduse în sănătate de către smochine, ar fi acelea de a trata afecţiuni slabe, cum ar fi, acneea, coşurile sau pentru a preveni cancerul de prostată. Sunt bogate în beta- carotină şi în carbohidraţi. Conţine vitamină A, C, E şi K dar şi alte vitamine, minerale (calciu, fier, cupru).

Cum să le aleg?

Sezonul pentru smochine proaspete este cel dintre vară şi toamnă, dar depinde de varietatea căutată. Fiind perisabile şi delicate, trebuie consumate la cel mult două zile după achiziţionare. Când le alegeţi, fiţi atentă să fie mai “grasute”, cu o culoare închisă şi fără zgârieturi sau lovituri. Fructele se pot consuma cu coajă sau fără, depinde de cum preferaţi.

Tratamente naturiste

Câteva dintre acestea includ: • Prevenirea constipaţiei - este necesar doar ingerarea a 5 gr de fibre la fiecare trei smochine. Această concentraţie ridicată de fibre ajută la îmbunătăţirea sănătăţii, la funcţiile stomacului dar şi previne constipaţia. Fibrele lucrează şi pentru a trata diareea şi scaunele neregulate şi nesănătoase.

• Pierderea în greutate - fibrele din smochine ajută la pierderea kilogramelor în plus şi sunt de asemenea recomandate persoanelor obeze. Cu toate acestea, numărul ridicat de calorii, pe care-l deţin, în compoziţie cu laptele, cu precădere, poate duce la o creştere în greutate. Aduceţi-vă aminte că aveţi nevoie doar de câteva şi nu exageraţi.

• Smochinele conţin pectină, o fibră solubilă. Când această fibră se îndreaptă spre sistemul digestiv, practic curată tot ce se găseşte în exces, asemeni colesterolului şi le duce spre sistemul excretor, pentru a fi eliminate din sistem. Fructele pot avea şi efect laxativ şi numărul ridicat de fibre din conţinut poate adauga dietei dumneavoastră multe beneficii, printre care şi prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel abdominal sau de colon.

• Smochinele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu şi din această cauză sunt perfecte în luptă împotriva apariţiei hipertensiunii.

Precautii

Este posibil ca în cazul în care să aveţi o cantitatea prea mare dintr-un lucru bun, să va provoace rău la un moment dat; la fel este şi în cazul smochinei.

Consumul mare, sau des, poate cauza diaree. Chiar mai mult, în stare uscată, sunt foarte dulci şi pot cauza carii. Pot cauza şi reacţii alergice deoarece sunt persoane cărora componentele chimicale din conţinutul lor le cauzează diverse rezultate nedorite. Ca întotdeauna, înainte de a face o schimbare majoră în stilul dumneavoastră de viaţă, consultaţi-vă cu un medic specialist.

Şi ca ultim sfat, încercaţi să evitaţi consumul cu o săptămână sau două înainte de a intra pe masă de operaţie, deoarece poate duce, ocazional, la sângerări în cavitatea abdominală.