Singur sau căsătorit? Iată cum îţi este influenţată greutatea!

1 2 jpg jpeg

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă din Grecia după ce au analizat starea de sănătate şi obiceiurile alimentare în cazul a 113 femei şi 40 de bărbaţi.

După ce au le-au pus mai multe întrebări participanţilor despre alimentaţie şi le-au măsurat indicele de masă corporală, specialiştii de la Spitalul Universitar AHEPA din Thessaloniki (Grecia) au ajuns la concluzia că voluntarii care nu erau într-o relaţie aveau un risc mai ridicat să sufere de supraponderabilitate şi chiar de obezitate după vârsta de 40 de ani.

De asemenea, cercetătorii au observat că participanţii singuri care aveau predispoziţia pentru îngrăşare întâmpinau probleme legate de stima de sine, ceea ce scădea şansele ca ei să aibă o relaţie.

,,Statutul marital influenţează mai mult decât credem noi greutatea corporală, respectiv starea de sănătate. Concluzia este valabilă atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Având în vedere că problema greutăţii afectează şi stima de sine a persoanei, acest lucru influenţează nu doar posibilitatea de a găsi un partener, ci şi starea psihică”, au afirmat specialiştii care au organizat cercetarea.