Sindromul care creşte riscul de deces

1 2 jpg jpeg

Ultimul studiu efectuat de oamenii de ştiinţă americani cu privire la impactul pe care-l are sindromul picioarelor nelinistite asupra sănătăţii atrage atenţia asupra unui risc major care poate fi declanşat: cercetările au arătat că sindromul poate determina apariţia decesului, iar riscurile să se întâmple aceast scenariu sunt de până la 39%.

La experiment au participat aproximativ 20.000 de bărbaţi.Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard au analizat datele medicale ale participanţilor la studiu şi au descoperit că bărbaţii care suferă de acest sindrom sunt mai predispuşi să decedeze faţă de persoanele sănătoase.

Pe durata celor opt ani cât au durat investigaţiile, 2.800 de bărbaţi au murit.

„Acest studiu sugerează că persoanele cu acest sindrom au mai multe şanse să moară mai devreme decât celelalte persoane, care nu suferă de sindromul picioarelor neliniştite“, a declarat autorul studiului doctorul Xiang Gao, care activează la Şcoala Medical Harvard, şi este epidemiolog la Spitalul pentru Femei Brigham din Boston, SUA.

Sindromul picioarelor neliniştite se manifestă prin senzaţie de inconfort la nivelul picioarelor, în special atunci când sunt aşezate în poziţie orizontală.

Cauză exactă a apariţiei acestui sindrom în organismul unui om nu se cunoaşte încă, dar se fac studii pentru a putea fi descoperită sursa care declanşează această afecţiune.