Simţul olfactiv slab, semn al tulburărilor de personalitate

1 2 jpg jpeg

Ca urmare, cercetătorii spun că simţul olfactiv redus poate fi considerat un semn al tulburărilor de personalitate. Un simţ slab al mirosului este asociat cu disfuncţii în partea din faţă a creierului, fapt ce afectează capacitatea de planificare şi de controlare a impulsurilor.

,,Descoperirile noastre pot oferi suport când vine vorba de cercetarea părţii frontale a creierului. Simţul olfactiv redus poate fi considerat un semnal al tulburărilor de personalitate, de aceea testele de miros pot fi folosite pentru a afla cu exactitate de aceste probleme”, a afirmat Richard Stevenson, cercetător la Universitatea din Australia.

Alături de colegul său Mehmet Mahmut, Richard Stevenson a analizat starea medicală a 79 de persoane care nu aveau cazier, dar care aveau probleme cu simţul olfactiv.

După ce le-au studiat stilul de viaţă şi comportamentul pe care îl au în societate, cercetătorii au aflat că participanţii care aveau trăsături psihomatice erau şi cei care suferau de probleme olfactive.

Zonele creierului care controlau simţul mirosului erau mai puţin eficiente în cazul persoanelor cu trăsături psihomatice.

Rezultatele studiului au fost publicate online în Jurnalul Medical ,,Chemosensory Perception”.