Sfat pentru mamele care vor s─â al─âpteze mai mult

1 2 jpg jpeg

De┼či cercet─ârile anterioare au ar─âtat c─â exist─â o asociere ├«ntre dormitul ├«n acela┼či pat cu bebelu┼čul ┼či riscul de apari┼úie a sindromului de moarte subit─â a sugarului, cercet─âtorii spun c─â avantajele sunt mai mari dec├ót riscurile.

O echip─â de cercet─âtori, condus─â de Yi Huang, de la Universitatea din Maryland, SUA, au analizat datele de la un alt studiu la care au participat mai multe mame ┼či copii cu v├órsta de p├ón─â la un an.

Dup─â ce obiceiurile participan┼úilor au fost analizate, speciali┼čtii au vrut s─â vad─â dac─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre dormitul ├«n acela┼či pat ┼či perioada de al─âptare a bebelu┼čului.

┼óin├ónd cont ┼či de al┼úi factori, precum v├órsta mamei, educa┼úia sau statutul marital, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â mamele care dorm ├«n acela┼či pat cu bebelu┼čul reu┼česc s─â al─âpteze pentru o perioad─â mai mare de timp.

,,Pe l├óng─â celelalte recomand─âri ale speciali┼čtilor, rezultatele studiului au ar─âtat c─â dormitul ├«n acela┼či pat cu bebelu┼čul este doar un punct de sprijin pentru ca mamele s─â al─âpteze pentru mai mult timp. Important este ca mamele s─â ┼úin─â cont de avantajele, dar ┼či de dezavantajele de a culca bebelu┼čul ├«n acela┼či pat cu p─ârin┼úiiÔÇŁ, a afirmat cercert─âtorul Yi Huang.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ,,JAMA PediatricsÔÇŁ.