SETS – stil de viaţă sănătos pentru copii şi părinţi

1 2 jpg jpeg

La prima ediţie a programului SETS au participat 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi.

Astfel, 79.529 de elevi din ciclul primar au primit materiale educaţionale şi au participat la lecţii deschise privind un stil de viaţă sănătos: alimentaţie echilibrată şi activitate fizică.

,,Timp de cinci ani ne-am propus ca alianţa naţională care susţine mişcarea SETS să demonstreze că putem schimba viitorul unei generaţii prin informarea şi educarea copiilor şi a familiilor la nivel naţional. Toate acestea se pot schimba dacă promovăm stilul de viaţă sănătos în rândul familiilor”, a spus Silvia Bucur, preşedintele Fundaţiei PRAIS.

Copiii consumă de 7,9 ori pe săptămână dulciuri

Mai mult de trei sferturi dintre copiii de clasa I din Bucureşti mănâncă micul dejun în fiecare zi din timpul săptămânii, este una dintre concluziile studiului iniţiat de fundaţia PRAIS şi realizat de Gfk România.

Cercetarea, revizuită de Ministerul Sănătăţii, a fost realizată pentru a vedea care sunt obiceiurile de stil de viaţă ale elevilor din clasa I din Bucureşti.

Rezultatele cercetării, efectuate pe 677 de familii, au arătat că 68% dintre copiii de clasa I din Bucureşti mănâncă trei mese principale pe zi, în timp ce doar jumătate dintre ei obişnuiesc să mănânce şi între mese.

Mai mult de jumătate dintre copiii care au participat la studiu consumă cel puţin o dată pe zi fructe, legume, lactate şi carne. Săptămânal, copiii obişnuiesc să consume de 8,6 ori fructe, de 7 ori legume şi de 7,9 ori dulciuri.

La capitolul hidratare, copiii beau mai mult de patru pahare de lichide pe zi şi de trei ori pe săptămână consumă băuturi carbogazoase.

Când vine vorba de accesul la tehnologie şi informaţie, studiul a arătat că aproximativ jumătate dintre copiii de clasa I din Bucureşti petrec în medie două ori pe zi în faţa televizorului, în timp ce în weekend stau şi câte patru ore pe zi.