Serviciile stresante, asociate cu mâncatul emoţional

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, publicată în Jurnalul American de Nutriţie Clinică, a arătat că cele mai multe dintre femeile care lucrează până la epuizare au obiceiul de a mânca ,,emoţional”, în momentele stresante sau în cele de anxietate.

,,Femeile care se ajung la epuizare datorită volumului mare de muncă sunt mult mai vulnerabile şi pot mânca pe fond nervos, fiind foarte dificil pentru ele să facă modificări în comportamentul alimentar. Sfatul nostru este ca femeile care se regăsesc în această situaţie să apeleze din timp la un nutriţionist, pentru a putea găsi soluţii de evitare a obezităţii”, a afirmat Nina Nevanpera, conducătorul studiului, de la Institutul Finlandez de Sănătate Ocupaţională.

La cercetare au participat 230 de femei, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 55 de ani, care au răspuns la întrebări legate de locurile lor de muncă şi obiceiurile alimentare.

Dintre participante, 22% aveau servicii care presupuneau un volum mare de muncă şi obişnuiau să mănânce când erau stresante.

,,Mâncatul emoţional este un factor de risc important când vine vorba de creşterea în greutate. Mai nesănătos este că în momentele stresante femeile aleg produsele de fast-food sau ciocolata, nu un măr”, a adaugat conducătorul studiului.