Seminţele de susan şi puterea lor curativă. 9 boli pe care le vindecă

1 2 jpg jpeg

Aceste seminţe plăcute la gust conţin mai multe proteine decât carnea. Datorită acestor proprietăţi nutritive, susanul este cosiderat un medicament natural, ocupând un loc de frunte în cele mai eficiente tratamente naturiste. Istoria susanului ca medicament începe cu 3600 de ani în urmă, în timpurile Egiptului antic, listat în papirusurile vremii ca un medicament favorit. De asemenea, femeile din străvechiul Babilon foloseau un amestec de miere şi seminţe de susan (halva) pentru a prelungi tinereţea şi frumuseţea, iar soldaţii romani mâncau amestecul pentru forţă şi energie. Susanul este o plantă din familia Pedaliaceae, cu flori de culoare albă, cu nuanţe de albastru ce se cultivă în India, Birmania şi China, în Grecia şi sudul Italiei. Compoziţia acestor seminţe cu importanţă terapeutică este de 5% apă, 50% grăsimi, 25% carbohidraţi şi restul de 20% de proteine. Printre mineralele prezente în seminţele de susan enumerăm: calciu, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru şi magneziu şi vitaminele: B (B1, B2, B3, B5, B6),vitamina A, vitamina E, zinc, mangan, cupru şi triptofan. Seminţele de susan conţin acid oleic şi acid linoleic (omega 3), doi compuşi cu proprietăţi de protecţie a inimii şi a sistemului cardiovascular.

Seminţele de susan acţionează benefic în prevenirea şi tratarea multor afecţiuni, printre care:

1. Semintele de susan sunt eficiente in bolile de inimă

Datorită conţinutului ridicat de grăsimi mononesaturate, seminţele de susan scad nivelul de colesterol rău LDL şi îţi curaţă vasele de sânge de sedimentele grase. Astfel, inima ta va fi protejată de boli precum ateroscleroza, iar circulaţia sângelui va fi îmbunatăţită. Seminţele de susan reglează tensiunea arterială, care la rândul ei poate provoca diverse boli cardiovasculare complicate.

2. Semintele de susan previn cancerul

Studiile arată ca seminţele de susan conţin antioxidanţi puternici, care îţi păstrează pielea tânară şi frumoasă, dar în acelaşi timp pot preveni anumite tipuri de cancer. Ingredientele minune din seminţele de susan sunt lignanii, compuşi care au proprietatea de a scădea riscul de cancer la sân sau cancer de colon.