Sedentarismul afectează fertilitatea bărbaţilor

1 2 jpg jpeg

Stilul de viaţă influenţează în mare măsură fertilitatea bărbaţilor, potrivit unei cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Harvard.

În cadrul cercetării, au fost monitorizaţi 189 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani, studenţi la Universitatea din New York, cărora li s-a cerut să noteze câte ore pe săptămână îşi petreceau uitându-se la televizor şi cât timp îşi dedicau activităţilor fizice. Apoi, voluntarilor şi s-a cerut să dea o probă de spermă.

Bărbaţii care au avut un stil de viaţă activ, care şi-au petrecut 15 ore sau mai mult pe săptămână făcând exerciţii fizice moderate sau energice (fotbal, baseball sau baschet) au avut un număr al spermatozoizilor cu 73% mai mare în comparaţie cu cei care erau mai puţin activi din punct de vedere fizic.

De asemenea, bărbaţii care îşi petreceau cel puţin 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului au avut numărul spermatozoizilor cu 44% mai mic decât cel al masculilor care se uitau mai puţin la televizor.