Secretul unei vieţi mai lungi: copiii

1 2 jpg jpeg

În cadrul studiului, specialiştii din Danemarca au comparat cuplurile care aveau copii cu cele care nu aveau. Ei au urmărit starea de sănătate a peste 21.000 de cupluri care nu aveau copii şi care au realizat mai multe proceduri de fertilizare in vitro în perioada 1994-2005.

În tot acest timp, s-au născut aproximativ 15.000 de copii, iar alţi 1.564 au fost adoptaţi. În cei 11 ani de studiu, dintre participanţi au decedat doar 94 de femei şi 220 de bărbaţi.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că meseria de părinte scade şansele de moarte prematură, deoarece mulţumirile aduse copiii îi pot ajuta pe părinţi să trăiască mai mult.

,,Cuplurile fără copii au un risc mai ridicat de moarte prematură faţă de cele care au experimentat meseria de părinte, iar cauzele care pot duce la deces nu sunt puţine la număr. Părinţii au în general obiceiuri mult mai sănătoase atât din punct de vedere alimentar, cât şi de viaţă, cum ar fi activitatea fizică, fie orele de somn. În plus, problemele de fertilitate pe care le au cuplurile fără copii sunt generate şi de alte afecţiuni din organism”, a afirmat Esben Agerbo, profesor la Universitatea ,,Aarhus” din Danemarca.

Specialiştii au mai adăugat că beneficiile meseriei de părinte sunt mai evidente în cazul femeilor, spre deosebire de bărbaţi.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Epidemiologia şi Sănătatea Comunitară”.