Secretul fericirii a fost aflat

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au urmărit diferite aspecte ale vieţii acestor bărbaţi, potrivit businessinsider.com, precum tipul de personalitate, nivelul IQ-ului, obiceiuri legate de consumul de alcool, relaţii de familie, cât şi alte detalii. Totul, pentru a afla ce factori contribuie mai mult la starea lor de fericire.

Cel mai important aspect pentru o viaţă fericită este o relaţie împlinită, plină de armonie şi căldură. Bărbaţii care aveau o relaţie fericită se bucurau şi de un succes profesional mai mare şi aveau salarii mult mai bune comparativ cu cei care nu erau foarte mulţumiţi de relaţia lor.

Recent, George Vaillant, cel care a coordonat studiul mai mult de trei decenii, a publicat câteva concluzii ale cercetării.

Astfel, a ajuns la concluzia că alcoolismul are unul dintre cele mai distrugătoare roluri asupra vieţii, fiind principalul motiv de divorţ în cupluri. Totodată, e strâns legat şi de depresie şi nevroză. Mai mult, dacă este corelat şi cu fumatul, alcoolismul creşte foarte mult riscul de boală şi de deces prematur.

De asemenea, studiul a arătat că nu există o diferenţă de salariu între bărbaţii care aveau un IQ între 110-115 şi cei care aveau peste 150.

Fericirea nu are legătură cu orientarea politică, mai spune cercetarea. Totodată, studiul a demonstrat şi că relaţia bună pe care un bărbat o are cu mama lui are un rol benefic. :i relaţia cu tatăl este importantă, mai ales pentru că reduce anxietatea la maturitate.