Schimbarea din dietă care încetineşte îmbătrânirea

1 2 jpg jpeg

În urma mai multor analize, aceştia au descoperit că numărul redus de calorii poate opri creşterea şi scăderea nivelul de activitate în cazul a 900 de gene diferite care sunt responsabile de formarea memoriei şi îmbătrânire.

Când vine vorba de calorii, cercetătorii susţin că reducerea celor care provin din carbohidraţi aduc beneficii.

În cadrul cercetării, femelele cobai (ca şi femeile au un risc mai mare de demenţă decât bărbaţii) au fost hrănite cu alimente cu un conţinut mai redus cu 30% de calorii, spre deosebire de alţi cobai.

După ce le-a fost le-a fost analizată regiunea hipocampică din creier, cea care este afectată în primă fază de Alzheimer, specialiştii au observat că procesul de îmbătrânire a fost încetinit în cazul femeleleor faţă de ceilalţi cobai.

,,Rezultatele studiului nostru au arătat că restricţiile calorice ar putea influenţa un grup mai mare de gene care sunt asociate cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, nu trebuie să se înţeleagă că acest lucru este fântâna tinereţii, important este să se menţină un regim alimentar sănătos pentru a preveni apariţia mai multor boli”, a precizat Stephen Ginsberg, medic neurolog la Centrul Medical al Universităţii Langone din New York.