Schimbarea alimentar─â care reduce hipertensiunea

1 2 jpg jpeg

Mai mult, dieta poate duce chiar ┼či la pierderea ├«n greutate, factor ce influen┼úeaz─â apari┼úia problemelor cardiovasculare.

├Än cadrul cercet─ârii, speciali┼čtii au analizat datele medicale de la alte 32 de studii realizate ├«n perioada 1900-2013. Ini┼úial, cercet─âtorii le-au pus mai multe ├«ntreb─âri participan┼úilor legate de obiceiurile lor alimentare.

Dup─â ce le-au verificat ┼či valoarea tensiunii arteriale, ei au observat c─â persoanele care aveau o diet─â vegetarian─â aveau valoarea tensiunii sistolice mai redus─â cu 5 unit─â┼úi, spre deosebire de cele care consumau pe┼čte.

Potrivit speciali┼čtilor de la Centrul Na┼úional Cardiovascular ┼či Cerebral din Osaka, Japonia, sc─âderea tensiunii arteriale ├«n urma schimb─ârii alimenta┼úiei este echivalent─â cu sl─âbirea a 5 kilograme.

,,Este de a┼čteptat ca o reducere cu 5 unit─â┼úi a tensiunii arteriale sistolice s─â scad─â cu 7-14% riscul de deces timpuriu cauzat de bolile coronariene, respectiv de un accident vascular cerebralÔÇŁ, au afirmat cercet─âtorii care au participat la studiu.

Oficialii de la Departamentul de S─ân─âtate din Marea Britanie sus┼úin c─â dieta vegetarian─â reduce ┼či riscul de apari┼úie a cancerului de colon, nu doar a hipertensiunii.