Schimbarea alimentară care reduce hipertensiunea

1 2 jpg jpeg

Mai mult, dieta poate duce chiar şi la pierderea în greutate, factor ce influenţează apariţia problemelor cardiovasculare.

În cadrul cercetării, specialiştii au analizat datele medicale de la alte 32 de studii realizate în perioada 1900-2013. Iniţial, cercetătorii le-au pus mai multe întrebări participanţilor legate de obiceiurile lor alimentare.

După ce le-au verificat şi valoarea tensiunii arteriale, ei au observat că persoanele care aveau o dietă vegetariană aveau valoarea tensiunii sistolice mai redusă cu 5 unităţi, spre deosebire de cele care consumau peşte.

Potrivit specialiştilor de la Centrul Naţional Cardiovascular şi Cerebral din Osaka, Japonia, scăderea tensiunii arteriale în urma schimbării alimentaţiei este echivalentă cu slăbirea a 5 kilograme.

,,Este de aşteptat ca o reducere cu 5 unităţi a tensiunii arteriale sistolice să scadă cu 7-14% riscul de deces timpuriu cauzat de bolile coronariene, respectiv de un accident vascular cerebral”, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.

Oficialii de la Departamentul de Sănătate din Marea Britanie susţin că dieta vegetariană reduce şi riscul de apariţie a cancerului de colon, nu doar a hipertensiunii.