Sarea din bucatele copilului şi trei reguli fundamentale

Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic jpeg

1. Până la vârsta de 12 luni, copilul nu are nevoie de adaus de sare în mâncare! Deloc! Sarea naturala care provine din legume, carne, alte alimente şi din laptele matern sau formula de lapte pe care o consumă este absolut suficientă pentru a acoperi necesarul de sodiu. Doza necesară de sodiu este de 0,4 grame ceea ce înseamnă un gram de sare, care este integral adus din alimentaţie. O atenţie specială trebuie acordată laptelui de vacă, principala sursă de sare în exces în dieta copiilor care primesc lapte de vacă (nerecomandat până la doi ani). Ia în calcul şi aportul de sare care vine la pachet cu iaurtul, brânza de vaci şi carnea de pui.

Consumată în exces, sarea aduce mari prejudicii modului în care se dezvoltă oasele copilului şi afectează rinichii, organe vitale, dar imature până la vârsta de doi ani. Sarea afectează grav şi sistemul cardio-vascular şi îmbătrâneşte prematur arterele.

Studii temeinice au probat faptul că, în cazul copiilor care primesc sare peste doza necesară zilnică, riscul de a depăşi greutatea normală până la vârsta de 10 ani este cu 10% mai mare decât în cazul copiilor care consumă sare puţină.

Citeşte continuare articolului pe totuldespremame.ro