Şapte pericole care se ascund în spatele unui banal sărut

1 2 jpg jpeg

Cavitatea orală este calea prin care pot pătrunde, uşor, în organism o serie de boli. Un simplu sărut ne poate aduce, prin saliva partenerului, microorganisme ce ne pot pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol. Persoanele care au leziuni în cavitatea bucală sunt şi mai expuse acestor riscuri.

Numită şi „boala sărutului”, mononucleoza este generată de virusul Epstein-Barr care se găseşte în saliva purtătorilor. Manifestarea mononucleozei, la început, poate fi confundată uşor cu gripa, după care se instalează simptome precum mărirea splinei şi inflamarea ganglionilor la nivelul gâtului.

Virusul Papilloma uman se transmite rapid prin sărut, deoarece contaminarea se realizează prin contact piele - piele. Acest virus este responsabil şi de apariţia cancerului esofagian.

Infecţia cu HIV se transmite doar dacă aveţi răni în cavitatea bucală pentru că virusul pătrunde în sânge prin ele. Şi alte boli cu transmitere sexuală pot fi propagate prin sărut. Însă, ca şi în cazul HIV, riscul de contaminare este mai redus prin sărut decât prin act sexual.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI