Săptămâna mondială dedicată Alăptării

1 2 jpg jpeg

În prezent, peste 170 de ţări din întreaga lume sărbătoresc acest eveniment. Sprijinit de UNICEF, acesta are drept scop promovarea alăptării în rândul mămicilor şi protejarea sănătăţii bebeluşilor, întrucât laptele matern constituie un real izvor de sănătate pentru sugari şi viitorii adulţi.

În România, Săptămâna Alăptării are o importanţă deosebită, deoarece rata alăptării exclusive în primele 6 luni de viaţă ale copilului este cea mai mică din Europa, sub 13%, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi UNICEF.

Acest fapt determină nevoia de protejare şi încurajare a alăptării exclusive, contribuind astfel la sănătatea mamei şi a copilului. Alăptarea în primele 1.000 de zile ale copilului aduce numeroase beneficii atât pentru sănătatea acestuia, cât şi pentru cea a mamei.

Unul dintre marele centre medicale private din ţară susţine alăptarea naturală şi vine în întâmpinarea nevoilor mămicilor şi viitoarelor mămici care îşi doresc să alăpteze organizând o serie de acţiuni prin care să le ajute să depăşească provocările care apar în procesul alăptării.

Astfel, joi, 7 august, începând cu ora 10.00, mămicile şi viitoarele mămici sunt invitate la seminarul interactiv cu tema „Alăptarea, o experienţă unică pentru mamă şi copil”, susţinut de dr. Dana Mihalache, medic specialist pediatrie, Hyperclinica MedLife Galaţi.

Seminarul se va desfăşura în cadrul clinicii din Galaţi (de pe strada Iacob Lahovary, nr. 4-6), iar participarea este gratuită.

În cadrul seminarului, mămicile şi viitoarele mămici vor afla lucruri interesante despre avantajele alăptării, când şi cum este bine să alăpteze, poziţiile optime în timpul alăptării, dar şi dificultăţile care apar în aceasră perioadă. Totodată participantele la eveniment vor învăţa ce ar trebui să facă în cazul „grevei suptului”, când au probleme cu sânii, dar şi multe alte lucruri utile. Pentru a participa la seminar, mămicile trebuie să se înscrie telefonic la numerele 0236/495.292 sau 0753.53.53.22 sau să trimită un e-mail cu titlul „Seminar alăptare” la adresa galati@medlife.ro şi să precizeze numele, prenumele şi un număr de telefon.