Sănătatea românilor, în pericol! Iată cum te poţi feri!

Consumul de antibiotice a crescut anul trecut în ţara noastră, comparativ cu 2014, iar România continuă să fie în topul ţărilor din regiunea Uniunii Europene, raportat la consumul de antibiotice, potrivit celui mai recent raport al Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC).
În 2015, România a înregistrat un consum de antibiotice de 33,3 doze zilnice definite (DDD)/1.000 de locuitori pe zi (faţă de 31,16 DDD/1.000 loc./zi în 2014), al doilea cel mai ridicat din Europa, după Grecia.
Anual, 25.000 de europeni, ucişi de rezistenţa la antibiotice
Una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii populaţiei, la nivel global, este rezistenţa la antibiotice, care constituie, potrivit specialiştilor, dezvoltarea antibiotico-rezistenţei, accelerată de consumul excesiv şi nepotrivit de antibiotice.
În prezent, în Europa, aproape 25.000 de oameni îşi pierd viaţa anual ca urmare a infecţiilor produse de bacterii multirezistente la antibiotice. Antibiotico-rezistenţa semnifică faptul că antibioticele folosite pentru tratarea unor infecţii nu mai sunt eficiente. În contextul creşterii rezistenţei la antibiotice, la nivel mondial, medicii atrag atenţia că, în lipsa unor măsuri urgente, întreaga lume se îndreaptă cu paşi repezi către o „eră postantibiotice”, în care infecţii comune, tratabile până acum, ar putea să ducă, din nou, la decese.
Citeşte mai multe pe această temă AICI