Salteaua de pat poate să îţi afecteze cele mai importante elemente ale vieţii (P)

1 2 jpg jpeg

Somnul poate sa fie insa extrem de diferit de la o persoana la alta iar responsabila de diferenta este, intr-o proportie uriasa, salteaua. O saltea buna poate sa treaca neobservata, insa o saltea proasta poate sa iti afecteze somnul, poate sa iti afecteze sanatatea si poate sa iti afecteze relatia de cuplu. Care sunt modurile in care salteaua iti poate influenta viata? - Poate sa creasca foarte mult nivelul de stres. Conform studiilor medicale, starile de ingrijorare, nevrozitate si iritare sunt mult mai accentuate daca somnul nu este unul perfect. O saltea de buna calitate, asadar, iti poate aduce avantaje majore la locul de munca, in relatiile de cuplu si in general, in relatiile cu cei din jur.

- Poate sa genereze alergii. Alergiile sunt cele mai frecvente probleme aparute din cauza saltelei. Este adevarat ca alergenii nu sunt doar in saltea, ci si in perne, in covoare, fotolii si alte obiecte casnice care adapostes locuri umede si intunecate. Cu toate astea, salteaua este cel mai bun mediu pentru alergeni, in general pentru acarieni, deoarece le ofera hrana si adapost. Acarienii se hranesc cu pielea noastra moarta si iubesc locurile intunecate. Din pacate, existenta lor poate sa duca la alergii destul de grave care se manifesta prin tuse, stranut, mancarimi si o calitate inferioara a somnului.

- Poate sa genereze dureri de spate. O saltea veche, care a ajuns sa fie extrem de solicitata si sa dezvolte anumite puncte de presiune, poate sa duca la o pozitie nefireasca a coloanei vertebrale si sa genereze dureri de spate. Acest lucru este extrem de grav, deoarece durerile de spate pot facilita aparitia unor boli extrem de grave in timp.

Pentru a face asta, trebuie sa folosesti salteaua doar pentru ceea ce este construita. Atunci cand cumperi

, saltele si asternuturi, asigura-te ca le cumperi pentru a le folosi pentru un singur lucru : dormit. Daca le folosesti pentru a lucra, pentru a te uita la televizor, pentru a manca sau pentru a face alte activitati ce nu isi au locul in pat, risti sa uzezi salteaua mult mai repede decat este normal si sa o transformi intr-o adevarata sursa de stres.

Evident, achizitia unei saltele de buna calitate este extrem de importanta, inca de la inceput. Asigura-te ca dai banii pe o saltea care sa ti se potriveasca si care sa iti ofere somnul de care ai nevoie. Fermitatea saltelei poate sa difere de la un om la altul. Pentru o femeie de 57 de kg, spre exemplu, este necesara o saltea mult mai putin ferma decat pentru un barbat de 95 kg.

De asemenea, pentru a evita probleme legate de saltea, este indicat sa nu depasesti termenul de 5-6 ani de folosire a unui astfel de produs. Da, foarte multe saltele au garantie de pana la 20 de ani, insa in cei 20 de ani, o saltea acumuleaza milioane de acarieni si foarte mult praf, se deformeaza si nu mai este atat de placuta cum ar trebui sa fie. Pe langa asta, corpul tau este intr-o continua miscare, asadar, salteaua care ti se potriveste perfect in momentul in care o cumperi, poate sa nu mai fie atat de perfecta peste 7 ani.