Salmonella rezistentă la tratament se răspândeşte în lume

2 jpg jpeg

Specialiştii bacteriologi susţin că noua tulpină, numită şi S. Kentucky, se poate răspândi rapid în întreaga lume. Până în momentul de faţă s-au înregistrat aproximativ 490 de persoane infectate cu noua tulpină în Marea Britanie, Franţa, Ţara Galilor şi în Danemarca, începând cu anul 2000.

,,Sperăm ca datele date spre publicare să atragă atenţia autorităţilor din domeniul medical şi agricol din întreaga lume în legătură cu această tulpină de salmonella. Trebuie să se ia măsurile necesare pentru controlul şi stoparea răspândirii tulpinei la nivel global”, spune Simon Le Hello, unul din autorii studiului publicat în ”Jurnalul Bolilor Infecţioase”.

Cercetătorii de la Organizaţia Mondială de Sănătate afirmă că bacteria se poate contracta din carnea de pui contaminată, ouă, lapte, legume, fructe, dar şi din condimente şi din carnea congelată de curcan. Simptomele infecţiei cu salmonella apar de obicei în 17-24 de ore de la contractare şi se pot manifesta prin febră, dureri abdominale, diaree, greaţă şi vărsături. Există surse care afirmă că infecţia a ajuns în Europa, dar autorităţile din domeniu nu au confirmat încă.