S-a lansat un centru pentru copii cu boli grave

1 2 jpg jpeg

În noul centru înfiinţat de Asociaţia MAME, copiii vor beneficia de consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emoţională prin artă şi joc, precum şi activităţi educative şi de socializare.

Centrul este dotat cu un cabinet de psihoterapie, unde atât cei mici, cât şi părinţii lor vor fi ajutaţi să îşi dezvolte abilităţile de a confrunta problemele legate de starea de sănătate şi să îşi identifice resursele interioare necesare pentru a face faţă mai uşor perioadei de criză apărută în viaţa lor.

De asemenea, există şi un cabinet de kinetoterapie unde copiii care au dificultăţi motorii cauzate de perioadele lungi de spitalizare şi imobilizare la pat vor beneficia de gimnastică medicală de recuperare sub atenta supraveghere a fizioterapeutului.

Centrul Steluţelor include şi o sală de art-terapie, unde cei peste 100 de beneficiari ai Asociaţiei MAME vor participa la ateliere de terapie emoţională prin pictură, modelaj, colaj şi alte tehnici creative, astfel încât impactul provocat de boală să fie diminuat.

Centrul Steluţelor vine şi în sprijinul părinţilor prin oferirea de consultanţă juridică şi consiliere pe teme medicale: îndrumare prin desişul sistemului medical din România, consultanţă privind accesarea formularului E112, traducerea actelor medicale, precum şi contactarea şi menţinerea legăturii cu clinicile din străinătate pentru acele cazuri ale căror tratamente sau intervenţii chirurgicale nu pot fi efectuate în ţară.

În România, în fiecare an, sunt diagnosticaţi cu cancer aproximativ 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani. Dintre aceştia, aproximativ 40% pierd lupta cu boala.