S-a lansat prima Hartă Interactivă a Serviciilor Medicale Oncologice

1 2 jpg jpeg

Proiectul, realizat în colaborarea cu Fundaţia Vodafone, a fost dezvoltat în cadrul programului „Prioritate pentru Sănătate“, lansat în luna ianuarie a acestui an. Harta poate fi accesată pe pagina online www.asociatiamame.com/harta.

„Am conceput acest instrument pornind de la nevoia pacienţilor cu care am intrat în contact de-a lungul timpului şi care ne-au solicitat sprijinul privind identificarea şi contactarea unor clinici şi spitale din ţară şi străinătate ce tratează afecţiunile oncologice. Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune că o astfel de hartă, care oferă informare şi îndrumare în timp util, este extrem de importantă deoarece orice amânare a investigaţiilor sau a tratamentelor se reflectă asupra succesului terapeutic în cazul pacientului cu cancer“, a afirmat Maria Culescu, preşedintele Fondator al Asociaţiei M.A.M.E.

Harta include informaţii despre peste 200 de clinici şi spitale din 20 de ţări din Europa, America şi Asia. Clinicile şi spitalele sunt grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie si transplant medular, oferind pacientului acces la informaţii relevante şi specifice problemei întâmpinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, secţiilor şi ale medicilor specialişti, localizarea pe hartă, opţiuni de cazare, transport şi alte detalii utile.

Toate aceste date sunt permanent actualizate de echipa Asociaţiei M.A.M.E. împreună cu specialişti oncologi, colaboratori ai proiectului. De asemenea, aplicaţia permite vizitatorilor să adauge un nou centru medical, ce va fi vizibil pe hartă numai după validarea acestuia de către administrator.

Astfel, pacienţii care s-au tratat la o clinică sau la un spital de care au fost foarte mulţumiţi, sunt invitaţi să împărtăşească din experienţa lor şi altor persoane.

Clinicile şi spitalele vor putea fi localizate şi vizualizate de utilizator, la nivel stradal, prin intermediul opţiunii Street View care afişează.