S-a lansat aplicaţia de prim ajutor disponibilă pe telefonul mobil

1 2 png png

Cu această aplicaţie, Crucea Roşie vine în sprijinul fiecăruia dintre noi care, la un moment dat, putem fi salvatori. Ghidul lansat recent oferă toate informaţiile necesare pentru ca gestul salvatorului să facă diferenţa între viaţă şi moarte.

Aplicaţia are o interfaţă practică şi un meniu care oferă posibilitatea navigării uşoare şi rapide.

Secţiunile „Învaţă” şi „Urgenţe” îi ghidează pe utilizatori către conţinutul solicitat: informaţia care ajută în identificarea problemei şi informaţia care explică modul de acţiune după ce a fost identificată problema.

La secţiunea „Studiu”, utilizatorul află despre cei patru paşi importanţi în acordarea primului ajutor, iar opţiunea de apelare la numărul 112 este însoţită de indicaţii despre informaţiile care trebuie oferite atunci când se solicită ajutor medical specializat.

Aplicaţia este disponibilă doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descărcare, se donează 2 Euro către Crucea Roşie Română, pentru înfiinţarea Punctelor de Prim Ajutor în zonele izolate ale ţării.

„Viaţa ne poartă deseori în contexte neprevăzute, în care este foarte important să acţionăm prompt. Într-o situaţie limită, ce implică riscuri majore, este vital să ştim să acordăm primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicaţii extindem aria de diseminare a informaţiilor, în acest domeniu de tradiţie al Crucii Rosii Române, şi oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de bază prin intermediul unui suport modern şi accesibil”, declară Mihaela Geoană, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.