S-a deschis un nou Centru de Chirugie Oncoplastică

1 2 jpg jpeg

În cadrul acestuia se pot realiza reconstrucţia şi tratamentul sânilor după mastectomie, încurajând depistarea precoce a cancerului mamar şi tratarea acestuia în stadii incipiente. Centrul cuprinde o gamă complexă de proceduri şi intervenţii chirurgicale precum: screening ecografic, excizii sectoriale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, puncţie biopsie mamară, biopsia ganglionului santinelă, mastectomii simple sau modificate, intervenţii pentru reconstrucţia imediată sau tardivă a sânilor după mastectomie, dar şi reconstrucţia mamară în acelaşi timp cu mastectomia.

Centrul se adresează tuturor femeilor, dar mai ales celor care se regăsesc în una din categoriile cu risc: au avut în familie cazuri de cancer mamar; au avut primul copil după vârsta de 30 de ani; au avut cancer mamar.

,,Suntem bucuroşi că avem ocazia să oferim femeilor din România o alternativă serioasă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului mamar. Avantajul major pe care îl punem la dispoziţia acestora este posibilitatea de a efectua operaţia de reconstrucţie mamară în acelaşi timp cu mastectomia, restabilind pe loc integritatea anatomică a zonei afectate. În acest fel, nu numai că ajutăm pacienta să evite perioada de traumă psihică prin care trece după mutilarea post mastectomie, dar o şi readucem în activitatea cotidiană mult mai rapid, externarea fiind realizată în 24 de ore”, a precizat Radu Ionescu, medic primar chirurgie plastică, Coordonator Centrul de Chirurgie Oncoplastică MedLife.

Statisticile arată că anul trecut 6.000 de românce au fost diagnosticate cu cancer de sân, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, şi mai mult de 90% dintre paciente au aflat despre boală lor într-o fază avansată, ceea ce scade dramatic şansele de supravieţuire ale acestora. Rata de supravieţuire în situaţia descoperirii din timp a cancerului de sân este de 96-98%.

Află mai multe informaţii despre centrul de chirurgie oncoplastică pe pagina online www.medlife.ro.