S-a deschis prima cafenea terapeutică din ţară

1 2 jpg jpeg

Proiect înfiinţat de Alianţa pentru Luptă Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor (ALIAT), cafeneau Therapy este desschisă pentru publicul larg, dar mai ales pentru persoanele cu probleme legate de abuzul de substanţe.

De asemenea, cafeneaua va găzdui şi evenimente axate pe diverse forme de terapie, cum este psihoterapia, terapia prin artă, terapia ocupaţională.

„Acest proiect a însemnat pentru noi nu doar o îmbunătăţire la nivel social a comunităţilor din Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, prin crearea şi menţinerea celor 37 de noi locuri de muncă destinate persoanelor din grupuri vulnerabile, ci şi provocarea implementării unor astfel de afaceri sociale inovative pe o piaţă a serviciilor de o asemenea diversitate din România“, a spus Bogdan Glodeanu, director executiv ALIAT.

Cafeaneaua face parte din proiectul PSES THERAPY care cuprinde în total trei întreprinderi sociale destinate grupurilor vulnerabile: cafeneaua Therapy, atelierul de print din Măneşti şi centrul rezidenţial ALIAT pentru tratamentul adicţiilor din Viforâta, judeţul Dâmboviţa.

Mai multe informaţii despre cafenea poţi afla pe pagina online http://cafe-therapy.ro/.