Rubarba, leguma care previne cancerul
Un nou studiu efectuat pe cobai consolidează statutul de aliment anticancer al rubarbei, deoarece o substaţă care se găseşte în tija acestei legume are proprietatea de a inhiba celulele canceroase.
Rubarba previne cancerul
Potrivit unui studiu publicat în revista „Nature Cell Biology“, cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii Emory din Statele Unite ale Americii, pigmentul care se întâlneşte în tijlele rubarbei luptă eficient cu celulele canceroase.
Cercetătorii au injectat acest pigment în celule bolnave, la cobai, şi au descoperit că 50% dintre celulele tumorale au murit în decurs de două zile.
O altă formă modificată a pigmentului a fost apoi injectată în cobai grefaţi cu celule tumorale umane, iar oamenii de ştiinţă au constatat o încetinire a evoluţiei cancerului pulmonar, în 11 zile.
De asemenea, datorită conţinutului ridicat de fibre rubarba este indicată şi persoanelor care au probleme cu tranzitul intestinal. Leguma este bogată şi în potasiu, mineraşesenţial pentru sănătatea inimii şi muşchilor.