Rubarba, leguma care previne cancerul

1 2 jpg jpeg

Un nou studiu efectuat pe cobai consolideaz─â statutul de aliment anticancer al rubarbei, deoarece o substa┼ú─â care se g─âse┼čte ├«n tija acestei legume are proprietatea de a inhiba celulele canceroase.

Rubarba previne cancerul

Potrivit unui studiu publicat ├«n revista ÔÇ×Nature Cell BiologyÔÇť, cercet─âtorii de la ┼×coala de Medicin─â a Universit─â┼úii Emory din Statele Unite ale Americii, pigmentul care se ├«nt├ólne┼čte ├«n tijlele rubarbei lupt─â eficient cu celulele canceroase.

Cercet─âtorii au injectat acest pigment ├«n celule bolnave, la cobai, ┼či au descoperit c─â 50% dintre celulele tumorale au murit ├«n decurs de dou─â zile.

O alt─â form─â modificat─â a pigmentului a fost apoi injectat─â ├«n cobai grefa┼úi cu celule tumorale umane, iar oamenii de ┼čtiin┼ú─â au constatat o ├«ncetinire a evolu┼úiei cancerului pulmonar, ├«n 11 zile.

De asemenea, datorit─â con┼úinutului ridicat de fibre rubarba este indicat─â ┼či persoanelor care au probleme cu tranzitul intestinal. Leguma este bogat─â ┼či ├«n potasiu, minera┼česen┼úial pentru s─ân─âtatea inimii ┼či mu┼čchilor.