Românii rezervă prea puţin timp mesei de prânz

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu realizat de curând*, 24% dintre cei care iau masa de prânz merg la un restaurant clasic mai puţin de o dată pe lună, procentul fiind de 20% în cazul cantinelor şi unităţilor de tip autoservire. Deşi s-a observat o îmbunătăţire în ultimii ani, situaţia în România diferă major faţă de ţări precum Belgia, Spania sau Suedia, unde această proporţie este de peste 80%.

Dezbatarea care a prilejuit prezentarea rezultatelor studiului a fost organizată sub umbrela campaniei „Hai la 1 la masă!“. Aceasta a fost lansată anul trecut în Bucureşti cu scopul de a încuraja angajaţii români să adopte o alimentaţie sănătoasă şi să-şi formeze obiceiul de a lua masa de prânz la ore fixe, în afara spaţiului de lucru.

«Programele de educare a publicului, cum este „Hai la 1 la masă!“, contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, întrucât atrag atenţia asupra micilor aspecte de nutriţie ce pot fi adoptate cu uşurinţă pentru a preveni afecţiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare», a declarat Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă.

Campania „Hai la 1 la masă!“a inclus, până în prezent, acţiuni de informare directă, care au vizat angajaţi şi vizitatori din clădiri de birouri, precum şi activităţi în mediul online, prin website-ul campaniei, www.haila1lamasa.ro, şi pagina de Facebook dedicată, unde se găsesc informaţii privind nutriţia corectă.

*Studiul a fost realizat de Edenred, principalul emitent de tichete de masă în România, în parteneriat cu agenţia GfK.