Românii nu sunt mulţumiţi de curăţenia din spitale

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, care poartă numele „Percepţia asupra sistemului de sănătate din România”, are ca scop analizarea sistemului medical, prin prisma experienţelor trăite de români în ultimele 12 luni.

Rezultatele studiului au mai evidenţiat că media internărilor în ultimele 12 luni este de 1,84 per pacient, ceea ce înseamnă că aproape jumătate dintre românii care au fost internaţi o dată, au revenit în spital în acelaşi an.

Dintre participanţi, aproape 86% s-au declarat mulţumiţi de atitudinea personalului medical, curăţenia din spitale fiind cea care lasă de dorit.

Persoanele care au participat la studiu au mai spus că insuficienţa materialelor necesare pacienţilor internaţi este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului medical românesc.

Concluziile studiului au mai arătat că 1 din 20 de români a avut nevoie de intervenţia serviciului de ambulanţă în ultimele 12 luni, servici apreciat ca fiind la un nivel înalt în ceea ce priveşte promptitudinea, serviciile medicale şi atitudinea personalului.