Românii îşi pot face gratuit coronarografii şi îşi pot monta stenturi

1 2 jpg jpeg

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile de inimă sunt principala cauză de mortalitate la nivel mondial, în fiecare an fiind înregistrate peste 17 milioane de decese din această cauză. Şi în România, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces. De altfel, ţara noastră se află pe primul loc, la nivelul Uniunii Europene, după numărul de decese cauzate de afecţiunile cardiovasculare.

În ultimii trei ani, peste 3.000 de pacienţi au beneficiat de coronarografie, în cadrul Spitalului European Polisano, din care peste 40% au necesitat angioplastie coronariană cu implantare de stent.

Spitalul din Sibiu dispune de o linie de gardă permanentă pentru urgenţele din sfera cardiovasculară, iar Echipa Inimii - Heart Team, ce reuneşte echipa Centrului de Cardiologie Intervenţională, precum şi echipa Centrului de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, poate efectua toate tipurile de intervenţii, de la implantarea unui stent de ultimă generaţie, bypass, protezare sau plastie valvulară, implantare de endoproteză aortică, stimulator cardiac, ablaţie de aritmii complexe şi până la terapie valvulară minim invazivă sau cu valve transcateter.

Infecţii 0%

„Vin la Sibiu pacienţi din toată ţara, pentru că am reuşit să creăm acest centru de excelenţă multidisciplinar, în jurul Echipei Inimii, ce poate trata orice afecţiune din sfera cardiovasculară. Atunci când stentarea nu este o opţiune, pacienţii noştri pot beneficia de serviciile Centrului de Chirurgie Cardiovasculară, ale cărui statistici arată că în spitalul nostru rata de mortalitate şi rata de infecţie este de 0% în cazul intervenţiilor de bypass”, a declarat dr. Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică şi directorul medical al spitalului.

Citeşte mai multe pe această temă AICI