Româncele aleg să facă FIV în Grecia

1 2 jpg jpeg

Între 12-15 iunie 2014 la Salonic a avut loc cea de-a două ediţie a Congresului ştiinţific organizat de Asociaţia Elena pentru Medicină Reproductivă, €œ„Noutăţile tehnicii în medicină reproductivă”. Cu acest prilej, nou înfiinţata Asociaţie Românムpentru Reproducere Umană, al cărei preşedinte este prof. dr. Radu Vlădăreanu, s-a afiliat la Asociaţia Elenムpentru Medicină Reproductivăƒ. Este cea mai importantă colaborare dintre cele douムţăƒri în domeniul medical, iar scopul acestei afilieri este de a veni în sprijinul pacienţilor din ambele ţăƒri cu cele mai noi tehnici şi cele mai avansate cunoştinţe în domeniul medicinei reproductive.

Prezent la conferinţă, secretarul general al Asociaţiei Elene pentru Medicină Reproductivă, prof. dr. Konstantinos Pantos, directorul celei mai mari clinici pentru fertilizare in vitro din Grecia şi una dintre cele mai mari din Europa, s-a declarat încântat de acest nou proiect şi a subliniat că, în ceea ce îl priveşte, colaborarea dintre cele două ţări a început de ceva vreme. „Din septembrie şi până în acest moment, avem deja peste 250 de paciente din România care au ales să facă FIV la clinică Genesis din Atena. Şi sunt încântat să anunţun procent de reuşită de 56,3% pentru aceste cazuri din Romania”, a menţionat dr. Pantos. „Unul din motivele acestui succes este faptul că tratăm fiecare pacientă individual. Fiecare caz este unic. Are specificul lui. Acest lucru, alături de investiţiile făcute constant în laboratorul nostru de embriologie au dus clinică Genesis la un procent general de reuşită de 57,3%.”

„Avem de cele mai multe ori parte de cazuri dificile în România, de femei care au încercat de mai multe ori procedura de infertilitate”, a declarat doctorul Andreas Vythoulkas, reprezentatul clinicii Genesis în România. „Este foarte important pentru toate femeile să înţeleagă că dacă după un an de încercări nu apare sarcină este obligatoriu să consulte un medic specialist în infertilitate. Doar acesta îi poate pune un diagnostic corect, primul şi cel mai important pas în reuşită unui cuplu cu probleme de fertilitate”, a mai subliniat dr. Andreas Vythoulkas.

Începând din această toamnă, între cele două ţări va fi demarat şi un program de e-learning, destinat medicilor specialişti. Programul va dura 9 luni şi se va finaliza cu un curs practic la clinică Genesis din Atena.