Riscul de deces timpuriu, prezis de numărul bătăilor inimii

2 jpg jpeg

După mai multe analize, oamenii de ştiinţă din China au descoperit că riscul de deces (indiferent de cauză) creşte cu 9% pe măsură ce bătăile inimii sunt cu mai mult de 10 decât limita normală, pe minut.

Marea majoritate a persoanelor au o rată a bătăilor inimii, în stare de repaus, cuprinsă între 60 şi 100 pe minut, în timp ce atleţii au în medie 40 de bătăi pe minut.

Rezultatele celei mai recente cercetări au arătat că persoanele care au mai mult de 80 de bătăi pe minut în stare de repaus sunt cu 45% mai predispuse decesului timpuriu, indiferent de cauză.

În schimb, riscul se reduce la 21% la cei care au rata de bătăi cardiace în stare de repaus cuprinsă între 60 şi 80 pe minut.

Important de ştiut că riscurile sunt valabile la toate categoriile de persoane, nu doar la cele care au antecedente cardiace sau care sunt diagnosticate cu astfel de afecţiuni, atenţionează specialiştii.

„Studiul nostru a arătat clar că rata de bătăi cardiace poate indica riscul de deces în cazul persoanei. Important este ca pacienţii să verifice la interval regulate de timp cum stau cu sănătatea cardiacă, tocmai pentru a preveni şi apariţia altor probleme de sănătate“, a precizat Dongfeng Zhang, cercetător şef în cadrul Colegiului Medical de la Universitatea Shandong din China.