Riscul de cancer la stomac, detectat prin respiraţie

2 jpg jpeg

Investigaţia oamenilor de ştiinţă din China, Letonia şi Israel arată că anumite substanţe chimice care se regăsesc în respiraţia oamenilor pot scoate la iveală semne precanceroase.

Cu ajutorul acestui test se pot identifica în paticularităţile respiraţiei anumite schimbări care prevestesc riscul de cancer.

Experţii intenţionează să efectueze cercetări mai ample, deoarece cred că pot obţine infomaţii şi mai preţioase despre cum se dezvoltă acest tip de cancer stomacal. Ţinta oamenilor de ştiinţă este să descopere cancerul, să-l trateze din timp şi să salveze cât mai mule vieţi.

Tema acestui studiu a pornit de la statisticile îngrijorătoare din Marea Britanie, unde s-au înregistrat aproximativ 7.300 de cazuri de cancer de stomac în fiecare an.

Lucrurile sunt şi mai complicate în ţările vestice unde diagnosticarea se face tardiv, prin urmare rata de supravieţuire este scăzută.

Una dintre cele mai importante greşeli în acest sens este stabilirea greşită a diagnosticului, din cauza simptomelor comune şi a altor boli: indigestie şi durere de stomac.

Doctorul Emma Smith, om de ştiinţă la Institului Oncologic de Cercetări din Marea Britanie, spune că: „diagnosticarea cancerului în stadii incipiente reprezintă cea mai bună şansă pentru pacienţi de a primi un tratament care să aibă succes“.