Remediul care reduce tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

După ce au efectuat mai multe analize, specialiştii au ajuns la concluzia că acest gen de muzică, ascultat la radio, nu la laptop sau la mp 3, ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Explicaţia este una simplă: medicii cardiologi susţin că anumite părţi din opere sau din părţi orchestrale clasice sunt în sincron cu ritmul natural al corpului, ceea ce face ca tensiunea arterială a persoanei care ascultă muzică să se reducă treptat.

În schimb, melodiile ritmate au efect opus asupra tensiunii arteriale, mărind nivelul ei. În cadrul studiului, specialiştii au pus participanţii să asculte diferite genuri muzicale.

După ce le-au verificat pulsul şi nivelul tensiunii arteriale, cercetătorii au ajuns la concluzia că muzica clasică, în special părţile care nu sunt ritmate, aduce cele mai multe beneficii în acest sens.

,,Tensiunea arterială a unei persoane poate creşte şi se poate reduce în doar câteva secunde. Anumiţi compozitori de muzică clasică, cum este cazul compozitorului Verdi, surprind în operele lor acelaşi ritm ca cel al corpului, de unde şi modalitate de a scădea tensiunea arterială”, a afirmat Peter Sleight, profesor la Universitatea Coimbra din Portugalia.