Remediu natural pentru afecţiunile cardiovasculare

1 2 jpg jpeg

Acest remediu natural are la bază două ingrediente pe care le ai chiar în bucătărie: ceapă şi vin roşu. Acestea două, combinate, ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge şi înmoaie vasele de sânge.

Beneficiile cepei:

Ceapa este o foarte bună sursă de vitamine precum B6 şi C, dar şi de minerale cum sunt calciul, cromul, biotina şi fibre dietetice. În plus, conţine cantităţi mari de acid folic şi vitaminele B1 şi K. Studiile au arătat că ceapa conţine un compus care subţiază sângele, scade nivelul colesterolului rău, creşte nivelul colesterolului LHD, luptă împotriva astmului, a bronşitei cronice, a febrei, diabetului, aterosclerozei şi infecţiilor. Quercitina, compusul din ceapă, are proprietăţi antiinflamatorii, antibiotice şi antivirale. În plus, este un sedativ şi se crede că ar avea şi proprietăţi anti-cancerigene.

Beneficiile vinului roşu:

Vinul roşu, băut cu moderaţie, este de asemenea bun pentru sănătatea inimii. Antioxidanţii care se găsesc în vin ajută la prevenirea bolilor de inimă prin creşterea nivelului de colesterol bun şi protejarea arterele de la deteriorare.

Studiile au arătat că vinul roşu reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare deoarece scade nivelul colesterolului rău, datorită resveratrolului şi a altor antioxidanţi care se găsesc în vin. În plus, a fost demonstrat că resveratrolul ne protejează de dezvoltarea bolii Alzheimer şi de demenţă.

Citiţi mai multe despre acest subiect AICI