Regimul alimentar care te ajută să slăbeşti garantat şi scade cu până la 50% riscul de cancer intestinal

1 2 jpg jpeg

Rezultatele acestui efort se vor vedea, fără îndoială. Persoanele care au urmat această dietă susţin că au reuşit să slăbească în 6 luni chiar şi 30 de kilograme, fără să se înfometeze şi fără să îşi dea metabolismul peste cap. Acest regim se bazează pe două componente majore: alimente de origine animală şi plante naturale, produsele alimentare moderne, precum pâinea, cartofii, pastele şi orezul, mezelurile, lactatele şi dulciurile fiind total excluse. În schimb, dieta mizează pe un aport mare de proteine care provin din carne slabă, peşte şi ouă.

În linii mari, include consumul de peşte, ouă, pui, curcan, raţă, fructe de orice fel, proaspete sau în coajă lemnoasă, seminţe şi legume crescute în mod natural, fără îngrăşăminte şi alţi aditivi care le pot modifica structura.

Aceste alimente nu doar că asigură necesarul de vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi de care corpul are atâta nevoie, ci au capacitatea de a reduce indicele glicemic, scăzând astfel riscul de diabet, previn tulburările digestive şi obezitatea, datorită conţinutului crescut de fibre, care previn constipaţia şi conferă rapid senzaţia de saţietate, iar proteinele conţinute de carne asigură energia de care avem nevoie pentru a face faţă unei zile obositoare la serviciu.

Dieta Paleo prezintă similarităţi cu dieta Atkins, care mizează tot pe o abordare stricta - renunţarea totală la carbohidraţi.

Pentru a obţine rezultatele dorite, această dietă impune câteva reguli, care trebuie urmate:

1. Vegetalele vor ocupa două treimi din farfurie - iar restul va fi ocupat de o porţie de proteine, respectiv carne de mărimea podului unei palme, un fruct şi o porţie de grăsimi sănătoase, cum este avocado.

2. Sunt eliminate din start produsele ambalate şi procesate: lactatele de orice fel, dulciurile rafinate, precum şi cerealele. Această categorie de alimente vine “la pachet” cu o sumedenie de aditivi, conservanţi, sare şi zahăr, ingrediente recunoscute pentru efectul lor negativ asupra organismului, în special asupra sistemului imunitar şi care creează mediul propice de apariţie a inflamaţiilor, cauză a numeroase afecţiuni.